Facebook
Comenzi online:
Tel. +40758070617

Ce ne putem astepta de la Merida pentru 2017

Home » Blog » Ce ne putem astepta de la Merida pentru 2017
2017-08-08

Luna trecuta s-a desfasurat Eurobike Media Days in Kirchberg, Austria, unde producatorii de biciclete au prezentat ziaristilor prezenti modelele si trendurile pentru anul 2017.

Pentru anul viitor de la Merida ne putem astepta nu doar la o largire a gamei de produse, cu anumite biciclete disponibile cu roti de doua dimensiuni, dar si biciclete noi unele facand introducerea in segmente in care Merida nu a fost inca implicata.

 

Big.Nine si Big.Seven – o bicicleta a carei proiectare a durat cinci ani. Modelul a fost dezvoltat impreuna cu echipa oficiala de mtb Multivan Merida Biking Team, iar scopul principal a fost realizarea celei mai rapide biciclete de munte hardtail din lume. Bicicleta este disponibila in versiuni cu cadru de carbon si aluminiu, iar modelul de top CF5 are o greutate a cadrului de doar 900 grame. Multe alte inovatii sunt integrate in modelele anului 2017 cum ar fi standardul “boost” ce ofera o rigiditate mai buna a rotii. Dar si geometria a fost adusa la zi pentru a fi in pas cu trendurile curente. Astfel teava head tube este mai scurta, reach-ul a fost marit, tevile chain stay scurtate.

 

 

Big.Trail – este o bicicleta gandita pentru distractie si nimic altceva. Complet diferita fata de bicicletele Big.Nine si Big.Seven, Big.Trail a fost creata pentru a-ti oferi satisfactii deosebite pe poteca, la vale in viteza. Bicicleta este dotata cu roti de 27,5 inch de mare volum lucru de mare folos atunci cand traseul devine provocator. Un ajutor semnificativ vine si din partea suspensiei fata de 130mm, din partea geometriei alungite si din partea unghiului relaxat al furcii in stil Enduro.


big.trail

 

One.Sixty – totusi Merida nu s-a concentrat doar pe bicicleta fara suspensie spate. One.Sixty este un exemplu de bicicleta full suspension care face parte deja din categoria „extrema” multumita geometriei enduro si suspensiei fata de 170mm. Modelul de top dispune de cadru din carbon pentru triunghiul fata lucru car ofera o greutate totala de doar 2500 grame. Geometria este agresiva multumita tevilor chain stay de 430mm, reach-ului mare si unghiului furcii de 65,3 grade. Toate acestea fac din noua One.Sixty o bicicleta foarte buna de mers tare la vale pe teren dificil.

big.sixty

 

Scultura Disc – si la sosea Merida sta foarte bine multumita modelelor dotate cu frane pe disc. Acestea ofera ciclistului un randament mult mai bun intrucat poate frana mai tarziu, dar si mult mai eficient. In acelasi timp insa versiunile cu frana pe janta sunt in continuare disponibile. Scultura Disc dispune atat de cadre din carbon cat si aluminiu, cele din carbon oferind o geometrie mai agresiva si sportiva, cele din aluminiu fiind mai sport. La capitolul tehnologie si performanta bicicletele sunt dotate cu prindere ax roti de 12mm, instalare „flatmount” pentru etrierul franei si radiatorul „disc cooler” pentru frana spate.

scultura

 

Reacto Track – un model deosebit este bicicleta de pista Reacto, prima pe care Merida o construieste. Noua Reacto Track este, desigur, construita sa performeze la maximum pe pista insa poate fi in egala masura folosita si in oras pe post de bicicleta fixie sau single speed intrucat i se poate instala o frana fata. Bicicleta are la baza un cadru Reacto modificat si intarit pentru a face fata celor mai brutale sprinturi. Cadrul dispune si de alta specificatii care fac bicicleta sa fie compatibila cu multe diametre de foi.

reacto track

 

Crossway Urban – este bicicleta si „calul de bataie” pe care oricine o poate folosi cu succes in oras la treburile zilnice. Fiind gandita pentru oras bicicletei i se pot atasa accesorii folositoare precum aripi si portbagaje insa marea noutate pentru 2017 este cadrul din carbon disponibil pe modelul Crossway Urban 7000. Bicicletele sunt echipate cu anelope de 40mm, pentru manevrabilitate buna pe orice vreme, cat si cu ax antifurt pentru roti.

crossway urban

 

eBig.Trail – insa si segmentul bicicletelor electrice este in crestere. Daca mai putin in Romania, sau inca nu si in Romania, in vestul Europei vanzarile bicicletelor electrice au explodat. Noua Merida eBig.Trail a fost gandita sa ruleze peste orice multumita suspensiei fata mari si anvelopelor 27,5 inch de mare volum. Cand pedalezi bicicleta este propulsata de motorul Shimano StePS E8000. Asadar noua eBig.Trail ofera nu doar aceeasi distractie la vale, dar si ajutor la deal.

ebig.trail

 

eOne-Twenty – este bicicleta puternic inrudita cu versiune One.Twenty cu suspensii de 120mm. Bicicleta este un pedelec ce combina toate atributele modelului fara motor cu tehnologia oferita de motorul electric Shimano STePS E8000. Multumita anvelopelor 27,5 plus, standardului Boost si tevilor chain stay mai scurte de 440mm, noua eOne-Twenty devine potrivita pentru oricine doreste sa mearga atat tare la vale cat si repede la deal.

eone.twenty

 

eOne-Sixty – este bicicleta „jucausa” de Enduro, potrivit celor de la Merida, cu serviciu „shuttle” inclus. Este stiut ca geometria enduro este cea mai potrivita pentru a face fata compromisului dintre abilitati la urcare si manevrabilitate la coborare. Totusi urcarea nu este punctul forte al unei biciclete de enduro. Insa multumita motorului electric Shimano E8000 acum si urcarea devine o placere.

eone.sixty

 

eBig.Nine / Big.Seven – potrivit Merida aceasta bicicleta inseamna un echilibru intre bicicleta pentru naveta si un mtb sportiv. Bicicletele, desi electrice, au o greutate totala de doar 18 kg. Cele doua dispun de doua optiuni de motoare, Shimano E8000 si E6000 devenind astfel potrivite atat pentru drumul zilnic la serviciu cat si pentru ture sportive la munte. Bicicletele sunt pedelecuri veritabile performante la munte, multumita standardului Boost, dar care pot fi usor transformate in biciclete de oras prin atasarea de aripi sau portbagaj spate.

ebig.nine, ebig.seven

 

eNinety-Nine – daca modelele de mai sus, eBig.Nine si Seven, reprezinta echilibrul potrivit intre utilizare zilinca urbana si sportivitate montana, noul eNinety-Nine face acelasi lucru oferind insa suspensie fata si spate. Noul e29er ofera o inaltime mica de incalecare si suspensii de 100mm fata si spate. Este o bicicleta versatila intrucat cadrul permite instalarea de aripi si chiar a unui cric, toate acestea la o greutaet totala de doar 19 kg.

eninety.nine

 

eBig.Tour – este bicicleta pedelac confortabila de oras cu aptitudini offroad. Noua bicicleta dispune de specificatii echilibrate care o fac sa fie mult mai versatila in comparatie cu bicicletele dedicate unui singur segment de piata. Teava top tube este joasa, fapt care ofera usurinta in utilizarea urbana, suspensia fata de 100 mm ofera confortul necesar atat in oras, dar si pe forestierele de la munte in timp ce posibilitatea instalarii de aripi iti permite sa folosesti bicicleta pe orice vreme. Noua eBig.Tour combina avantajele modelului eSpresso cu robustetea unui pedelec offroad.

ebig.tour

 

 

sursa: Bikefun.ro, Importatorul oficial in Romania pentru Merida

BESTSELLER
NEWSLETTER
BLOG
Luna trecuta s-a desfasurat Eurobike Media Days in Kirchberg, Austria, unde producatorii de biciclet...
MAGAZINE COOL BIKE TEAM
Str. Industriei nr. 6,
tel: 0758 070 617, fax: 0356 437 128
Str. Bucegi nr. 8, Lugoj
Telefon: 0758 070 620.
Str. General Dragalina nr 15,
Telefon 0256 494 524
Copyright © 2019 Cool Bike Team
Magazin de biciclete
Web design by Royalty
Facebook Twitter Google Instagram Youtube